As’t nait gait zoas’t mot, mot’t mor zoas’t gait.

Twee lange weken zijn verstreken zonder wat te schrijven. De inspiratie was niet weg, maar ik had er simpelweg geen tijd voor. Zoals jullie weten, heb ik in 2013 een datingsite met mijn partner opgericht. Deze datingsite was toe aan verandering en vernieuwing. De rek was eruit.

Dat klinkt allemaal erg zwaar op de hand, dat geef ik direct toe. Maar soms moet je realistisch zijn als ondernemer. Je hebt een product op de markt gebracht en na verloop van tijd ga je nadenken. Want werkt het goed? Is er genoeg klandizie? En wat willen de klanten? Een bedrijfs- apk vind ik in dit opzicht wel mooi klinken.

Af en toe moet je het bedrijf onder de loep nemen of het op alle fronten nog goed werkt. Net als bij een auto, want als je die te lang laat doorrijden zonder keuring, zal er na verloop van tijd ook wat aan gaan mankeren.

Een datingsite is natuurlijk heel anders dan een auto. Je werkt met mensen en niet met machines. Als je niet luistert naar de wensen van de klanten. blijven ze weg. En dat is niet de bedoeling.  Hoe afgezaagd het ook mag klinken, maar de klant is echt koning. En wanneer je toegeeft aan de wensen van de klanten, voelen zij zich serieus genomen.

En dat is afgelopen tijd ook gebeurt met Hokjesdating. We hebben de site binnenste buiten gekeerd en van onder naar boven gezwengeld. De ervaringen van afgelopen twee jaar zijn onder de loep genomen en daaruit hebben we een conclusie getrokken: Hokjesdating is toe aan verandering en vernieuwing. Maar hoe doe je zoiets? Het is makkelijk om te zeggen, maar moeilijker om het uit te voeren.

hokjesdating+2015Er is nieuwe software gekocht en geïnstalleerd. De opmaak is rigoureus veranderd en er zijn meer mogelijkheden. We hebben gekeken naar de succesvolle datingsites in Nederland, want waar blinken zij in uit? Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden om het te laten draaien.

Het idee was om de vernieuwde site vandaag, 1 februari op te leveren. Helaas, dat doel moet bijgesteld worden.

Ik vind dat persoonlijk best wel jammer, alleen blijf ik er niet in hangen. Want wat schiet je daar mee op? Helemaal niets. Als ondernemer gaat niet alles goed en daar moet je mee leren omgaan. Ik ben allang blij dat ik dit mag realiseren en dat ik eigenaar ben van zo`n mooie site. Ik steek alle energie erin zodat de site vrijdag 6 februari opgeleverd gaat worden.

Het is nu even flink doorwerken, maar het resultaat mag er zijn. Dat weet ik zeker.


Nu eerst even verder met de webshop, want die moet ook af..