Bananen en blauwe bessen cake

Enkele maanden geleden heb ik je al kennis laten maken met een lekker recept, crunchy bananencake. Op tweede Paasdag heb ik alleen maar gedaan waar ik zin in had. Dat was onder meer bloggen en bakken. Zo heb ik een nieuwe variant bedacht op mijn huidige recept. Hij lijkt erg op de vorige, maar door een toevoeging van extra ingrediënten, smaakt hij net even iets anders.

Ik eet het graag rond vier uur, dan gaat mijn maag altijd wat rommelen en heb ik altijd zin in zoet.

Bananen en blauwe bessen cake

 

Bananen en blauwe bessen cake

Wat heb je ervoor nodig?

De ingrediënten:

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • scheutje melk
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 1 eetlepel chiazaad
  • snufje zout
  • 1 theelepel honing
  • handje blauwe bessen
  • 2 handjes noten, zelf kraken.
  • amandelschaafsel
  • cakevorm
  • bakpapier

Zet de oven op 180 graden, zodat deze kan voorverwarmen. Leg het bakpapier in de cakevorm.

Prak de bananen zodat er een gladde massa ontstaat. Hierna breek je drie eieren in een andere kom en klutst ze glad.

Vervolgens doe je het meel erbij en het bakpoeder en kluts je het fijn. Het kan wat aan elkaar plakken en dan lijkt het erg klonterig. Dan is het moment om het scheutje melk toe te voegen.

Hierna doe je de bananen erbij en meng je het geheel mooi weer tot een gladde massa. Daarna de kokosrasp erbij, het chiazaad, honing, zout en kaneel. Roer het nog even goed door elkaar met een vork en doe er als laatst de blauwe bessen en walnoten erbij.  Als het goed is, zie je dat het een mooi glad cakebeslag is.  Lepel het beslag in de cakevorm en bedek de bovenlaag met amandelschaafsel.

Zet de cakevorm in de oven en de wekker op 60 minuten. Test even met een satéprikker of hij gaar is. Komt de prikker er nog vochtig uit, moet de cake nog iets langer in de oven.

Wanneer hij helemaal gaar is, laat je hem afkoelen.

Warm is hij nog erg lekker, dus ik ben benieuwd of het je lukt deze cake te laten afkoelen..