Crunchy bananencake

Vorige week kwam ik een recept tegen en deze heb ik getest op het jammie effect. Dit recept draagt oorspronkelijk de naam bananenbrood, maar ik hem heb omgedoopt tot crunchy bananencake.

¨ Waarom crunchy bananencake? ¨ hoor ik je denken.  Omdat het leuk klinkt en vanwege de walnoten. De walnoten maken de cake lekker krokant en bovendien zijn noten heel gezond. Het is heerlijk om een plak van deze cake bij de thee te nemen, rond een uur of half vier.

Je komt dan prima de laatste paar uurtjes van je middag door en ervaart geen suikerpiek, doordat het alleen gezoet is met natuurlijke suikers.

Crunchy bananencake
Crunchy bananencake

Snacken zonder schuldgevoel, heerlijk toch!

De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt:

Crunchy bananencake

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel, boekweitmeel of tarwemeel(het is maar net wat je lekker vindt)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 3 eetlepels walnoot, in stukjes gecrunched
  • Cakevorm
  • Bakpapier

 

Zet de oven op 180 graden, zodat deze kan voorverwarmen. Leg het bakpapier in de cakevorm.

Prak de bananen zodanig, dat het een mooi smeuïge massa wordt. Daarna pak je een schaal en breek hier drie eieren in en kluts ze fijn. Daarna doe je het meel erbij en het bakpoeder en kluts je het fijn tot een smeuïge massa.  Het moet een beetje een stugge massa worden, dus geen nood als je denkt: ¨Gaat dit wel goed?¨ Ja, dat is de bedoeling.

Vervolgens doe je de bananen erbij en meng je het geheel mooi weer tot een gladde massa. Daarna de kokosrasp erbij, het sesamzaad, zout en kaneel. Roer het nog even goed door elkaar met een vork en doe er als laatst de walnoten erbij.  Als het goed is, zie je dat het een mooi glad cakebeslag is. Is het heel stug, doe er dan wat water bij, maar niet meer dan een half koffiekopje.  Lepel het beslag in de cakevorm en bedek de bovenlaag met walnoten.

Zet de cakevorm in de oven en de wekker op 60 minuten. Ruik je de lekkere geur al?

Wanneer hij klaar is, laat hem buiten de oven even afkoelen..en genieten maar!

Warm is hij het allerlekkerst, maar wees gewaarschuwd, voor je het weet is hij op…