De start van financiële onafhankelijkheid/opdrachten gezocht!


Eerdaags heb ik een column gewijd aan financiële onafhankelijkheid. Hierin streefde ik per 1 januari 2015 naar financiële onafhankelijkheid, in plaats van wekelijkse uitbetaling op je bankrekening. Inkomsten waarvan je garantie hebt dat het op je rekening staat. Het werk wat je verricht biedt geen uitdaging en het geld is je enige drijfveer. Je collega`s zijn de stimulans waarom je op het werk verschijnt en je haalt opgelucht adem wanneer de werkdag weer voorbij is. Je hebt een eigen bedrijf, twee zelfs, maar creativiteit zit in het slop, doordat je geestdodend werk verricht. Na een dag werken zijn je hersenen afgestompt, waardoor er geen nieuwe ideeën tot stand komen.

Je wilt het wel, het lukt alleen niet. Hoe hard je het ook probeert, er komt niets uit.

empty

Dag in dag uit, weken verstrijken. De uren die je in het bedrijf steekt zijn minimaal, terwijl je er volop mee bezig wilt zijn. Je enthousiasme verslapt, omdat er geen tijd voor is en daar word je onzeker van.  Je denkt dat het opgelost is, wanneer je een andere baan zoekt. Deze baan bevind zich in dezelfde sector als je huidige werkgever; een informatiecentrum. Je solliciteert overal, maar dit is tevergeefs. Toch geef je de moed niet op en probeert het via andere kanalen, zoals detacheringsbureaus`s en verzamelwebsites met vacatures.  Je wilt graag aan een baan komen om een stukje financiële zekerheid te creëren. Je bent niet bezig met voldoening, maar met zekerheid. Een baan gaat om inkomen, de passie staat onder geld verdienen. Je besluit om een paar weken vakantie op te nemen, zodat de accu in je lichaam weer opgeladen kan worden. Voordat je op vakantie gaat, probeer je te kijken wat er nog mogelijk is om je huidige werk, langer vol te houden.

Je werkgevers hebben echter lucht gekregen van je zoektocht naar een andere baan. Ze zien dat je de huidige functie met weinig tot geen plezier uitoefent. Je hebt een hart van goud en ze gunnen jou alles van de wereld, omdat je vol creativiteit zit. Alleen niet meer op deze plek, want de koek is op. Je bent verslagen en schrikt hier van. ¨Maar dat is niet de bedoeling.¨ denk je bij jezelf. Want je wilt het heft graag in eigen handen houden.

Je komt thuis en reflecteert deze gebeurtenis met jezelf en evalueert dit met andere mensen. Want waarom is dit zo`n vervelende gebeurtenis? Dit is wat je wilde en nu gebeurt het en vind je het verschrikkelijk. Je bent afgewezen en dat voelt als een afgang. Niemand vind het leuk om afgewezen te worden. Dan kom je tot de conclusie, door iemand`s wijze woorden:

 

Als ondernemer wordt je vaak genoeg afgewezen, maar dat heeft niets met jou persoonlijk te maken. Je leert van elke afwijzing en kunt daar lering uit trekken.  Waar een deur dichtgaat, gaat er elders een deur open.


En dan denk je bij jezelf: Ik heb zelf gewacht om een keuze te maken, omdat je stabiliteit verkoos boven eigenheid en creativiteit. Terwijl je daar niet gelukkiger van werd. Nu is er een keuze voor je gemaakt en ben je genoodzaakt om ambities na te jagen.  En toen ik dat ontdekte, was ik zo ontzettend opgelucht!Blije_cartoon_130

Want ja, de hoofdpersoon in deze column gaat over mij. Ik heb definitief de keuze gemaakt om niet meer werkzaam te zijn voor een uitzendbureau of een in een callcenter. Dat heeft als reden dat een uitzendbureau een gedeelte van je salaris inhoudt voor eigen verdiensten. En een callcenter geeft mij niet voldoening die werk zou moeten geven. Dat heeft betrekking op cijfers waaraan je dient te voldoen en eentonigheid van de werkzaamheden.   De enige cijfers die ik wil beoordelen, zijn de cijfers op mijn bankrekening. De cijfers dienen altijd positief te blijven en eentonigheid is toegestaan, wanneer er regelmatig bijschrijvingen worden verricht.  Dat laatste is natuurlijk met een knipoog bedoelt, want als ondernemer is het hard werken voor je geld. In het begin zul je alle opdrachten bij elkaar moeten sprokkelen en krijg je langzaam aan genoeg inkomsten. Deze inkomsten verdien je met werk waar je voor gekozen hebt.  En dat is waar ik nu voor heb gekozen; Werk waar ik gelukkig van word! Het liefst in de vorm van schrijfopdrachten, want daar ligt mijn passie. Help je mee zoeken? De jacht is nu geopend!