Een baaldag naar je hand zetten

Ken je dat? Je wordt wakker en laat vervolgens alles wat je vastpakt, direct uit je handen vallen. Een voorgevoel beklemt je dat deze dag niet jouw dag zal worden; een baaldag. Ik had dat gisteren. Ik deed mijn lenzen in en merkte na verloop van tijd, dat een van de twee erg irriteerde. Ik deed de lens uit, bekeek hem van dichtbij en ja hoor: Een scheur in de lens. En ik had natuurlijk geen nieuwe lens meer en moest ik dus mijn bril opzetten. Als ik ergens wel een hekel aan heb, is het mijn bril en ik zal je uitleggen waarom dat zo is. Ik ben erg ijdel en deze bril stamt nog uit het tijdperk ‘Jamai van Idols.’ Hij is erg gedateerd en vierkant wat niet meer goed bij mijn gezicht past.

Ten tweede voel ik me erg kippig met een bril op, waardoor ik me erg blind voel. Ik moet wel twee keer kijken voordat ik iets ziie en dat zal hoogstwaarschijnlijk komen doordat de glazen aan vervanging toe zijn. Toen ik ontdekte dat ik mijn bril moest opzetten, was mijn dag gebombardeerd tot een baaldag. Tenminste, dat gevoel voerde op dat moment de boventoon. Ik wou gaan hardlopen en had het gevoel dat dit niet zou lukken met een bril. Toen dacht ik na en sprak mezelf streng toe met de volgende woorden: ¨Hedwich, er zijn genoeg mensen die ook kunnen hardlopen met een bril, dus dan kun jij dat ook.¨

Mijn plan was om een lang stuk te lopen, maar omdat het me nog steeds onhandig leek om dat met een bril te doen, heb ik daarvan afgezien. In plaats daarvan, ben ik een korter rondje gaan hardlopen. Dit rondje is bedoeld om even de spieren los te maken en in beweging te zijn. Ik was natuurlijk weer erg voldaan na dit rondje hardlopenIk en mijn baaldag en had de ‘runners high’ ervaren. De runners high is de endorfine wat afgegeven wordt aan het bloed, waardoor je je goed voelt.  Dit werkt verslavend en daardoor werkt hardlopen ook verslavend.

Na dit rondje hardlopen was ik opgeladen, maar nog steeds een kippig gevoel, vanwege de bril. Ik besloot er het beste van te maken, al voelde ik me nog lichtelijk beperkt.

Nadat ik pannenkoekjes had gegeten, geschikt vanwege vanwege de eiwitten en koolhydraten, stapte ik in de auto naar beurs ‘Reis’. En toen vielen de woorden: ¨Misschien kun je peroon X interviewen voor je blog?¨  ¨Wat?¨ Maar ik voel me niet de Hedwich die ik normaal ben, wanneer zinnen als een spraakwaterval uit de mond vallen¨.  ¨Ja, maar als ondernemer moet je kansen herkennen en anticiperen¨.  ¨Zucht¨.  ¨Nou, ik moet me eerst even voorbereiden hoor, want ik voel dat dit anders niet soepel gaat verlopen.¨  Nadat ik me geestelijk had voorbereid op deze opdracht, heb ik eerst een beker groene thee gedronken. Toen was het moment daar en gingen we naar de standhouder toe van persoon X. Persoon X is een opdrachtgever van mijn partner en het was mijn partner die het idee in de auto had voorgesteld.

Ik merkte toen we gedrieën in gesprek raakten, mijn normale ‘ik’ weer tevoorschijn kwam. En voordat ik het wist, had ik om zijn medewerking gevraagd. En dat is positief beantwoord met een voorstel aan zijn kant, omdat ik had verteld wat mijn achtergrond was.

Daarna heb ik geconstateerd dat een bril dragen niet perse slecht is, omdat een bril wijsheid met zich meebrengt. Zonder bril word ik altijd jonger geschat en wellicht heeft het in mijn voordeel gewerkt. Deze dag heeft me veel opgeleverd. Want een baaldag hoeft geen baaldag te blijven.

Het is slechts een moment waardoor je een negatief gevoel hebt en dat moet je zien om te buigen naar een positief gevoel. Dat heet cognitieve gedragstherapie.

En wanneer je dat ervaart, merk je dat alles er ineens veel beter uitziet. Ik heb als ondernemer geleerd, dat een bril kracht kan bijzetten en dat ijdelheid relatief is. Ook heb ik geleerd dat het niet erg is dat er dingen niet volgens plan gaan, zolang je er niet in blijft hangen. Anticiperen en flexibel, zijn de woorden die ik heb opgenomen in mijn woordenboek van het ondernemerschap.

Door het gewoon te doen, ongeacht de situatie, levert het hele mooie resultaten op!

Wat voor resultaat dit heeft opgeleverd, laat ik nog even in het midden. Maar ik kan je verzekeren dat het ergens toe gaat leiden..En ik heb besloten om mezelf een nieuwe bril aan te laten meten, op momenten dat ik ‘power’ wil uitstralen..Waar een zo`n baaldag tot kan leiden, prachtig toch!