Een goed begin is het halve werk!

Dinsdagmorgen, het begin van de eerste week van het zelfstandig ondernemen en veel plannen voor de toekomst. Elke dag ziet er anders uit en ik mag zelf de invulling ervan bepalen.

Voorheen werd ik van 9 tot 5 bezig gehouden en kon ik mezelf moeiteloos een ritme aanmeten. Nu ik alles zelf in de hand heb, moet ik zelf een ritme zien te ontwikkelen, wat niet ten koste mag gaan van mijn productiviteit.

 Het klinkt als een opgave en toegegeven; Zelf je planning indelen en nakomen is ook een kwestie van zelfdiscipline.

Een goed begin is het halve werk!Wanneer je elke dag tot 10 uur gaat uitslapen en om half 4 met je werk stopt, denk ik niet dat er veel van je bedrijf terecht komt. Tenzij je al heel veel geld verdient en al langere tijd bezig bent, maar ik ben een starter.

Ik sta tussen half 8 en 8 uur op en dan begin ik met mijn ontbijt. Het ontbijt waarbij ik het meeste brandstof uit haal en wat ook voldeed toen ik nog werknemer was.  Dit ontbijt bevat alles wat je nodig hebt om de ochtend door te komen. Een kom kwark(250 gram) met blauwe bessen en een halve banaan, gezoet met honing of agavesiroop. Kwark bevat veel calcium en eiwitten, wat voor een verzadigd gevoel zorgt. Blauwe bessen bevatten veel anti oxidanten en vitamines en een banaan bevat veel koolhydraten,waar je veel energie uit haalt. Ideaal om de ochtend mee te starten en gegarandeerd geen trek tot 13:00 uur in de middag!

En wat is een gezonde, verzadigde lunch? Daar kom ik nog op terug..