Een uurtje met:

Als ondernemer ben ik voortdurend bezig om mezelf te ontwikkelen. Maar ook netwerken is een onderdeel wat niet vergeten mag worden. Deze twee aspecten heb ik samen laten smelten in een terugkerend item. Dit item wordt op regelmatige basis beschreven in mijn blogs. Het item heet: Een uurtje met.

Wat is de kern van het verhaal? Ik interview op frequente basis een ondernemer, of een persoon die veel van waarde is in ondernemersland. Dit idee is ontstaan omdat een startende ondernemer zoals ik, veel kan leren van ervaren ondernemers. Ik wil graag weten wat de achtergrond is van deze mensen en wat ze beweegt om ondernemer te zijn.

Ik trap het item af met Rob Drenth, 52 jaar. Hij is vanaf 1988 werkzaam bij de Kamer van Koophandel in Groningen stad. Zijn startersfunctie was Handelsvoorlichter. In de loop der jaren heeft hij zich door middel van trainingen en cursussen weten te kwalificeren als trainer in groepsdynamica. Hij werd op tijdelijke basis aangenomen door een uitzendbureau en in 2013 heeft hij zijn 25 jarig jubileum mogen vieren. Nu geeft hij ondernemers advies die zich richten op import en export. Door zijn jarenlange kennis en ervaring heeft hij een groot netwerk ontwikkeld. Naast zijn adviesfunctie neemt hij graag een bemiddelingsrol op zich. Zo brengt hij mensen samen die mogelijkerwijs iets voor elkaar kunnen betekenen.

Kamer van koophandel

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Ondernemers verder helpen. Het menselijke contact vind ik erg prettig. Mijn missie is de regelgeving zo makkelijk mogelijk aan de ondernemer uit te leggen. Wanneer iemand het dan begrijpt, ‘Ah het zit zo’ dan heb ik voldoening.

Mijn passie ligt bij import en export. Dit komt omdat ik een breed interesse en oriëntatiegebied heb. Ik vind ervaringen erg mooi om aan te horen en ook het type mensen met wie ik gesprekken voer. Elke ondernemer heeft zijn verhaal en dat is interessant.

Wat zie je als een kant waar nog veel uit te leren valt?

Startende ondernemers moeten zich meer richten op bestaande ondernemers, want daar leren ze het meest van. Deskresearch levert dan niet voldoende op. De ervaren ondernemer kan ervaren zijn in het buitenland. Bijvoorbeeld op het gebied van cultuur en de materie. Probeer het wiel niet opnieuw uit te vinden maar stap naar de ervaren ondernemer. Zo bouw je een netwerk op. En probeer ook zelf meer actie te ondernemen.

Was was, voordat je bij de Kamer van Koophandel terecht kwam, jouw beeld van een ondernemer?

Veel van mijn klasgenoten waren kind van een ondernemer. Ik zelf was dat niet en stapte er volledig blanco in. Een onvolledig beeld dus.

Is dat beeld bijgesteld?

Jazeker. Ik heb veel geleerd, zoals de taal van de ondernemer spreken. De taal van de ondernemer is oplossingsgericht en pragmatisch. Ook heb ik geleerd hoe belangrijk netwerken is. Een netwerk brengt je verder.

Bestaan er volgens jou meerdere soorten ondernemers?

Ja, er zijn twee te onderscheiden. Als eerst de gedwongen ondernemers. Dit zijn vaak de zelfstandigen zonder personeel, die zonder werk komen te zitten. Soms worden ze gestuurd door hun voormalig werkgever Dan worden ze door deze werkgever ingehuurd als zelfstandige om te werken. Deze type ondernemers hebben geen intrinsieke motivatie. En je hebt de geboren ondernemers. Die weten van jongs af aan dat ze ondernemer willen zijn.

Wat zijn volgens jou de mooie kanten van het ondernemerschap?

De mooie kant is het laten ontstaan van nieuwe ideeën en je krijgt meer kansen dan in loondienst. Jij hebt bijvoorbeeld een site als Hokjesdating (mijn bedrijf wordt hierin als voorbeeld genoemd) en vanwege jouw ervaringen kies je ervoor om jezelf als coach in te zetten. Je hebt de vrijheid om als ondernemer je koers te bepalen.

Wat zijn de valkuilen van het ondernemerschap?

Te snel handelen en direct resultaat willen zien.

Wat vergeten mensen vaak als ze ondernemer zijn?

Het wordt te vaak geromantiseerd. Het is keihard werken (dat kan ik beamen).

Wat is het verschil tussen ondernemerschap in binnenland en buitenland?

Nederland is oplossingsgericht en concreet. Het buitenland, met name België en Duitsland zijn kat uit de boom kijkers. Deze landen zijn meer gericht op de relatie en daarna volgen pas de opdrachten.

Men zegt altijd dat je uit netwerken veel opdrachten krijgt. Kun je dat beamen?

Netwerken is geven en ontvangen. Een netwerk is erg belangrijk. Een voorbeeld: Ik had een adviesgesprek met een ondernemer. Hij heeft daarna mijn naam doorgegeven aan een bedrijf en die belde me vervolgens omdat de ondernemer positief was geweest. Dat doet een netwerk. Netwerken is linken en verwijzen naar de juiste personen.

Nu je zelf ondernemer bent, kijk je ook anders tegen je functie aan binnen de Kamer van Koophandel?

Je begint een andere taal te spreken, herkent ervaringen van andere ondernemers. Het geeft een leuke sfeer aan het gesprek. Je leert er veel van. Zoals altijd BTW aangifte doen (niet vergeten, je krijgt meteen een boete). Maar ook duidelijke taal uitspreken naar elkaar. Geldzaken bijvoorbeeld moeten altijd concreet benoemd worden. Ook heb ik geleerd om je rug recht te houden. Je voelt dat het adviseren en ondernemerschap twee verschillende dingen zijn.

Wat is je advies aan startende ondernemers?

Ga goed na of je beschikt over visie, durf en doorzettingsvermogen. Als je die drie eigenschappen niet bezit, wordt het ondernemen erg lastig. Je moet je afvragen of het dan wel iets voor je is. Begin direct met een netwerk op te bouwen. Zorg voor een kwalitatief goed netwerk. Zorg dat je de juiste mensen leert kennen die wat voor jou kunnen betekenen. Bovendien moet je tegen onzekerheid kunnen.

Wat is je advies aan ervaren ondernemers?

Bijblijven, wees scherp op de ontwikkelingen want de wereld verandert zo snel.

Heb je nog een boodschap die je mee wilt geven aan de lezers?

In deze wereld met social media, lijkt het ondernemen erg makkelijk. Maar onderschat het niet.

Kijk voor meer leuke verhalen op mijn website: http://www.goot4u.nl/

Wil je de volgende ondernemer zijn die ik interview, wat geplaatst wordt in mijn item ‘Een uurtje met?’

Mail dan naar: [email protected]