Gastblogger gezocht…en gevonden!

Gastblogger gezocht...en gevonden!
Vestdijkbeeldbank / Foter / CC BY-NC

Weten jullie het nog? De oproep naar een gastblogger? Ik stapte er zonder verwachtingen in, want dan valt het tenminste nooit tegen. Ik had geen idee wie hierop zou kunnen en willen reageren. Toen kwam er een e-mail uit onverwachte en verrassende hoek. Ik kende haar van mijn vorige werkgever, waar ik tot medio december 2014 had gewerkt. Ik heb wel eens naast haar gezeten en wist dat ze boeken had geschreven, maar dan hield het ook snel op. Als je bedenkt dat er meer dan honderd mensen op een werkvloer zaten, leer je de mensen niet echt persoonlijk kennen. Best jammer eigenlijk. Maar goed, iedereen zit er uiteindelijk voor zijn geld en niet voor elkaar.

Ik wou haar graag een kans geven, omdat ze erg enthousiast op me overkwam en de nodige schrijfervaring had. Het leek me een mooie kans voor deze blog en ook voor haar.

Ze heeft in overleg zes blogs aangeleverd, waarvan ze drie onderwerpen zelf mocht kiezen. Wat me direct opviel, is dat haar blogs met humor en diepgang zijn beschreven. Ze heeft bovendien voor onderwerpen gekozen die ik zelf niet zou kiezen.  Heel anders dan mij, maar daarom juist leuk. Diversiteit is juist goed, mensen houden van afwisseling.  Dit alles heeft een positieve indruk op me gemaakt en daarom heb ik besloten dat zij vanaf nu op wekelijkse basis voor Goot4u gaat schrijven.

En wie is ze nu eigenlijk? En hoe heet ze? Dat gaat ze nu zelf aan jullie vertellen 😉

 

Introductie

Mijn naam is Marit van Santen, ik ben 44 jaar oud en al 23 jaar getrouwd met Rob. We hebben geen kinderen, maar in de loop van de jaren wel heel wat huisdieren gehad. We begonnen met een kat, daarna een paar parkieten, twee dwerghamsters, twee katten, twee paarden (na elkaar) en een hond. Nu nog in het gelukkige gezelschap van een kat (Jakie) en een hond (Brophy).

Ja, ik ben altijd al gek geweest op dieren en als het aan mij lag, woonde ik ergens buitenaf in een onooglijk hok, met een lap grond en een heel stel paarden, geiten, honden, katten, konijnen en vermoedelijk nog wel een paar andere soorten. Tot grote wanhoop van man en familie. Het is maar goed dat het niet alleen mijn keus is… ;-).

Afgezien van mijn liefde voor dieren, heb ik nog een paar “liefdes”. Eén daarvan is schrijven en ook daar ben ik al van kinds af aan in meerdere of mindere mate mee bezig. Van korte verhaaltjes die op een memoblaadje pasten (als kind), tot misdaadromans (twee onder eigen beheer uitgebracht in 2010 en nog twee andere boeken in de maak). En bloggen natuurlijk. Ik heb een eigen blogsite (twee eigenlijk), heb een heel stel artikelen geschreven voor Textbroker en een paar schrijf- en vertaalopdrachten gedaan via Elance. Daarnaast heb ik een paar eigen websites waarvoor ik natuurlijk zelf de teksten schrijf.

Een paar weken terug zag ik op Facebook een berichtje van Hedwich voorbijkomen waarin ze een gastblogger zocht. En aangezien ik momenteel niet zo gek veel om handen heb, graag schrijf en daar veel te weinig tijd aan besteed, leek me dat erg leuk om te doen. Na een paar “proef”-artikelen te hebben geschreven ben ik door Hedwich als gastblogger geaccepteerd en mag ik “officieel” van start :-).

Hedwich en ik hebben elkaar trouwens leren kennen bij onze gezamenlijke laatste werkgever. Waar zij eind 2014 zelf de beslissing nam om haar werk daar te beëindigen, heb ik het treurige bericht gekregen dat zij de werkzaamheden met mij niet voort wilden zetten. Wel begrijpelijk hoor. Ik was in het jaar waarin ik daar heb gewerkt veel te vaak ziek. Hoe dan ook, het was eind 2014 voor zowel Hedwich als mij einde verhaal bij onze werkgever.

Hoe grappig dat we op deze manier toch nog blijven “samenwerken”. Onverwacht leuke uitdaging waarmee ik mijn overvloedige vrije tijd kan gaan invullen!

Wil je meer/ander werk van me zien? Dat kan:

bizziebrainznl.wordpress.com

bizziebrainz.wordpress.com

feelfitforlife.nl

maritsboeken.ophetweb.nu

creativebrainzdesign.nl

test.maritsboeken.ophetweb.nu (tijdelijk adres voor website in aanbouw)