Gelukkig nieuwjaar: Doelen stellen!

Daar zitten we dan, in een nieuw jaar. 2014 is verleden tijd en we zijn de drempel overgestapt naar 2015. Het is nog even wennen aan het getal 2015, want typte een 4 op het toetsenbord. Ik denk dat dit een vrij normale gewoonte is, voor mij wel in elk geval. Ik sluit 2014 niet helemaal af, want er zijn genoeg mooie dingen gebeurt.

Wat te denken dat ik in dit jaar gekozen heb om me volledig te storten op het ondernemerschap? In definitief kon je lezen wat dit voor mij zou gaan betekenen. Nee, ik ga verder niet terugblikken op afgelopen jaar, want dit is een uitgekauwd thema. Ik neem alle ervaringen mee en ik ga door waar ik gebleven ben. Wat? Nee, nog meer en beter is mijn motto, zodat ik er financieel goed voor kom te staan. Harder werken en een gezonde way of life, dat is mijn doel voor dit jaar. Ik was al heel gezond bezig natuurlijk, maar wil er nog meer uit halen zodat ik bruis van energie.

Want wanneer je energiek bent, kun je meer van de grond krijgen. En wat is nou lekkerder dan je goed voelen?

Natuurlijk kan een borreltje op zijn tijd geen kwaad, maar het is altijd weer een behoorlijke aanslag op je lichaam. Zo ook gisteren. Ik heb het nieuwe jaar feestelijk ingeluid en gisteren was hoofdpijn het gevolg. Die hoofdpijn komt doordat de alcohol je lichaam uitdroogt. Wil je de hoofdpijn weg krijgen, is de beste remedie veel water en muntthee drinken. Water stimuleert de stofwisseling en bevat magnesium; Het middel tegen een kater. En dat helpt kan ik je vertellen. Muntthee werkt kalmerend voor je buik, heel fijn als die weeïg aanvoelt.  Let ook op je avondeten, d3tN_BSCVttMat mag best wat koolhydraten bevatten. Ik heb een bord pasta gehad en merkte dat mijn honger daarna direct weer verdwenen was.

Omdat ik het een lege dag vond, waarop niet veel nuttigs gebeurde, moest ik mezelf nog een doel stellen. Ik ben gaan kijken wanneer de eerstvolgende, voor mij geschikte loop plaatsvind. Aan geschikte loopjes kun je denken aan afstanden tussen de 5 en 10 kilometer, welke op rijafstand met de auto te doen zijn. De eerste drie maanden van het nieuwe jaar heb ik helaas niets kunnen vinden, maar uiteindelijk was ie daar. Jawel, het is de cascaderun in Hoogeveen geworden. Ik heb me ingeschreven voor de Engelse 5 mijl, wat neerkomt op 8,04 km. Vanaf nu heb ik nog vier maanden om te trainen, maar dat zal meer dan genoeg zijn. Ik heb er zin in! Een sportief eerste doel, voor het nieuwe jaar!

Op zakelijk gebied gaat er ook veel gebeuren. Daar kom ik later nog uitgebreid op terug. Al kan ik wel vertellen dat ik een kantoor heb! Ik werkte eerst vanuit thuis, maar ik kan nu kiezen om zowel thuis als op kantoor te gaan werken. Wel fijn hoor, want dan heb ik ook eens wat andere mensen om me heen en zit ik niet steeds geïsoleerd. Anderzijds is het thuis heerlijk teksten uitwerken. Daarom heb ik ervoor gekozen om beide te doen, die afwisseling vind ik erg fijn. Vanaf maandag zal ik daar gaan zitten en ervaar dan de kantoorsfeer als ondernemer. Hoe deze eerste werkdag is vergaan, kom ik volgende week dinsdag op terug. Houd mijn site dus goed in de gaten.

Voor nu, trainen en werken geblazen, want er moet nog genoeg gebeuren..