Het ondernemerschap: Een virus waar je nooit meer vanaf komt.

Je leeft je leven en hebt een droom die je wilt najagen. Deze droom is het ondernemerschap. Je werkt op een kantoor waarbij elke werkdag er hetzelfde uitziet. Je schreeuwt van binnen en weet dat het zo niet langer door kan gaan. Iedereen om je heen lijkt voor zichzelf te beginnen, maar hoe pak je zoiets aan?

Waarom wil je ondernemer zijn? En welk product wil je op de markt brengen?  Deze vragen dien je voor jezelf op een rijtje te zetten en wees ervan bewust dat het hard werken is. Als je volledig overtuigd bent van je droom, ga ervoor. Als je in jezelf blijft geloven en hard werkt, werpt dat zijn vruchten af. Maar niets komt vanzelf.

Ik ben zelfstandig ondernemer en wil nooit meer in loondienst werken. Voorafgaande deze periode was ik parttime ondernemer en fulltime in loondienst, Ik werd langzaamaan besmet met het ondernemerschap en dan is er geen weg meer terug. Je ziet het einde van de tunnel en de verlossing is nabij. Voor je het weet ben je resistent tegen het virus en geef je eraan over. Er was geen weg meer terug en het heeft mij in zijn macht gekregen. Het betekent echter niet dat ik nu ineens een volleerde ondernemer ben. Ik wil zoveel mogelijk leren van andere ondernemers die al langer meegaan in deze markt. Ik wil ze het hemd van het lijf vragen zodat ik weet hoe zij in het vak staan. Hoe zijn ze begonnen? Wat beweegt ze? Hoe gaan ze om met tegenslagen?

Ik onderwerp ze aan een vragenvuur en verwerk dat in mijn artikelen, die ik hier ga plaatsen. Dit is bedoeld om iedereen een goed beeld te geven van het ondernemerschap. Behalve ondernemers ga ik ook andere partijen interviewen,die een belangrijk functie bekleden. Hierbij kun je denken aan een voorzitter van Word Fair Trade en een adviseur van de KvK op de internationale ondernemersmarkt.  Ik trap dit thema af met laatstgenoemde persoon. Het interview wat onlangs is afgenomen, wordt op dit moment uitgewerkt en hier gepost.

Dat betekent dat er meer variatie komt in mijn blogs en meer inspiratie voor jullie als lezer!

Tot die tijd blijf ik je vermaken met mijn hersenspinsels en activiteiten in het ondernemerschap.

Want hersenspinsels genoeg, maak je daarover geen zorgen.