Klaar voor de start!

De laatste blog is amper twee dagen online en nu verschijnt mijn nieuwe blog alweer. Het word programma draait tegenwoordig overuren. Het bevalt me prima, aan inspiratie geen gebrek. Ik vind inspiratie op diverse plekken en op verschillende momenten. Het gebeurt weleens tijdens de afwas, het toiletbezoek(ja dat is een moment van bezinning) en onder de douche. In de supermarkt en tijdens gesprekken met andere mensen zijn mijn hersenen op volle toeren. Erg cliché allemaal, maar clichés zijn een waarheid als een koe. Ze zijn er niets voor niets.

Toch is er nog een in het rijtje, die ik niet genoemd heb, die niet mag ontbreken. Het stukje wat de puzzel compleet maakt, wat mij compleet maakt is goed voor lichaam en geest. Je versterkt je immuunsysteem en het maakt een stofje aan in je hersenen, waardoor je je gelukkiger voelt. Je zit beter in je vel en het concentratievermogen neemt toe.

Er zijn nog meer redenen waarom sporten goed voor je is, daarvoor verwijs ik je graag naar http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/82718-waarom-sporten-11-redenen.html

Het puzzelstukje waar ik op doel, is sporten. Gedurende afgelopen weken, was het sporten op een laag pitje gezet. Dit als gevolg dat mijn gezondheid te wensen overliet. Ik was verkouden en kon me niet goed concentreren. Ik spreek uit ervaring dat dit aan het gebrek aan sporten komt. Er zijn vaker periodes geweest dat ik niet aan sporten toe kwam en dan was ik lusteloos en niet pro actief.

De sporten die ik beoefen zijn hardlopen en fitness. Drie keer per week strik ik mijn veters en loop ik een rondje van 5 tot 7 km. Ik heb geprobeerd om 10 km te halen, maar mijn korte lijf is het daar niet mee eens. Mijn onderstel is klein van stuk en gedijt beter op korte afstand. De halve marathon kan ik dus wel doorstrepen op mijn bucketlist, voorlopig. Volgende week staat de 4 mijl van Groningen op het programma, waar ik nu hard voor aan het trainen ben. Op dit moment in mijn hoofd, morgen op de weg.
Met hardlopen krijgt je onderrug het zwaar te verduren en daarom is een sterke rug van groot belang. Om deze sterke rug te kweken en onderhouden, is fitness een goede sport om ernaast te beoefenen. Dit heb ik gisteravond weer opgepakt bij een sportschool in de buurt. Deze sportschool was nieuw voor mij en wou daarom eerst een proefles nemen. Voor iedereen is het aan te raden om eerst een proefles te nemen, zo zit je nergens aan vast. Ik heb een schema gekregen en aan de hand van dit schema, heb ik mezelf weer voorzien van een sterke romp. De meiden van deze sportschool waren uiterst vriendelijk. Het is een kleine sportschool en daardoor erg persoonlijk, wat ik waardeer. Ze zijn in elk geval verzekerd van een nieuwe klant. Wil je weten over welke sportschool ik het heb, neem dan even een kijkje op hun site. (www.sportjefit-grijpskerk.nl) Dankzij het hardlopen en fitnessen heb ik een lifestyle ontwikkelt die goed in mijn drukke schema past.

Als ondernemer ben je nooit klaar met werken en heb je veel energie nodig om tot in de late uurtjes door te gaan.

Want wie financieel onafhankelijk wil zijn, zal zich moeten bewijzen. Rome is immers ook niet in een dag gebouwd. En wanneer je hebt gesport, ben je ontspannen en kun je je beter concentreren. Daardoor ontstaan vanzelf nieuwe ideeën. Je hoeft niet perse te sporten omdat het moet. Wanneer je een afkeer van sporten hebt, probeer dan een andere manier te vinden om in beweging te zijn. Dan ben je toch bezig met sporten, zonder dat je er erg in hebt. Leuk he!