koekies bakken

Gisteravond ging  ik koekjes bakken. Ik voelde me rusteloos en door te bakken ontspan ik volledig. En ik vind het natuurlijk erg lekker. Bovendien kan ik het recept met jullie delen. Hoe leuk is dat? Ik had alleen wat basisingrediënten in huis en daar moest ik het mee doen. Ik heb wat gegoogeld en kwam toen een koekjes recept tegen met alleen amandelmeel, dadels en kokosolie. Aan de recensies te lezen was het geen daverend succes, omdat de koekjes direct uit elkaar vielen. Hmm, omdat er geen stollingsproduct in zat natuurlijk. Ik heb de kasten doorzocht op extra ingrediënten om de koekjes nog lekkerder te maken.

En dat is gelukt! Man, ik heb ze bijna allemaal opgegeten. Er zijn nog drie over en deze heb ik aan mijn vriend beloofd. Ik voelde me na afloop net een koekiemonster en daarom krijgen deze koekjes, de toepasselijke naam: Koekies.

Wat gaat er allemaal in? Dat zal ik je vertellen.

 

koekjes bakken

Koekjes bakken: De ingrediënten

65 gram amandelmeel

65 gram speltbloem

30 gram kokosolie (kun je even 20 seconden in de magnetron zetten op vol vermogen)

1 ei, geklutst

1 eetlepel rozijnen geweld

2 theelepels honing vloeibaar (kun je even 20 seconden in de magnetron zetten op vol vermogen)

2 theelepels chiazaad

1 theelepel kokosrasp

pompoenpitten (ter garnering, optioneel)

Bereidingswijze van de koekies

Zet de oven op 170 graden en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Daarna  doe je de amandelmeel, speltbloem en kokosolie bij elkaar in een keukenmachine of blender. Zorg ervoor dat het mooi vermengd is. Vervolgens doe je het ei erbij en zet je de keukenmachine weer aan, zo`n 20 seconden. Spatel het eruit en doe het beslag in een kom. Doe de rest van de ingrediënten erbij en kneed het dan lekker met je handen. Dus eerst even handjes wassen! Wanneer je liever niet met de handen werkt omdat ze dan vies worden, kun je natuurlijk ook een vork gebruiken om het door elkaar te roeren. Ik vind het persoonlijk fijn om dit soort deeg met de handen te kneden Je voelt dan letterlijk waar je mee bezig bent.

Wanneer het een mooi geheel is, maak je er balletjes van, een stuk of tien. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze vervolgens plat. Het moeten mooie ronde koekjes worden, maar dat is bij mij niet gelukt. Daar ben ik geen held in en merk geen verschil in smaak.

Leg er tot slot nog wat pompoenpitten op. Wanneer je die niet lust, doe je dat niet, maar ik vind het er zelf heel gezellig uit zien. En dan mogen ze in de oven!

Zet de kookwekker op 20 minuten of hou de tijd bij op je smartphone.

Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin kleuren.  Laat ze buiten de oven afkoelen en dan kun je ervan genieten! Ze bevatten geen suiker of andere rare dingetjes, dus je kunt er extra van genieten. Maar ze smaken wel net zo lekker als koekjes met suiker. Je mist niets, alleen als ze op zijn denk je: En nu dan?

Ik wed dat je nu naar de keuken of naar de supermarkt gaat, om de ingrediënten te kopen en deze koekjes te gaan bakken. Have fun en geniet er net zo van als ik heb gedaan!

Ik heb zonet wel weer stiekem een koekje opgegeten. Niet verder vertellen hoor..