Ondernemen is leren. Elke dag weer.

Er zijn van die dagen dat er zoveel gebeurt, dat je het niet in een zin kunt beschrijven. Deze dagen zijn erg leerzaam en vermoeiend tegelijkertijd, omdat je vleel indrukken moet verwerken. Die indrukken heb ik inmiddels een plekje weten te geven, alleen nog niet losgelaten. visDat komt omdat het allemaal nog een vervolg krijgt,die ik in een volgende column toelicht.

Om een voorbeeld te noemen van een leerzame gebeurtenis, licht ik de ervaring van afgelopen woensdagavond toe. Op deze avond heb ik een workshop bijgewoond van http://jonggoud050. De workshop werd gegeven door twee zeer enthousiaste dames, Paula en Rozemarijn. Het thema van de workshop ging over het werven van jonge vrijwilligers. Er waren vijftien organisaties aanwezig, die  grotendeels op vrijwilligers draaien.

Het ¨probleem¨ van vrijwilligerswerk is echter, dat er nog te weinig jongeren zijn die vrijwilligerswerk uitoefenen. Dit is ook merkbaar bij de organisaties die hierbij aanwezig waren.  Het doel van deze avond was, om middels een stappenplan te kijken hoe je jonge vrijwilligers kunt aantrekken.

Ik heb gekeken hoe Hokjsesdating meer gebruik kan maken van vrijwilligers in het algemeen. Hokjesdating werkt met een chat support, welke ook s`avonds en in het weekend geopend is. Overdag is het aan mij te taak om deze support te doen, alleen op de overige dagdelen gaat dit moeilijk worden. Vrijwilligers kunnen dit gat opvullen zodat er altijd een iemand op de support aanwezig is.  De workshop was leerzaam en ik heb een connectie gelegd met het hoofd van een woonvorm. Wellicht kunnen we in de toekomst iets voor elkaar betekenen.

Als ondernemer kan het geen kwaad om naar workshops te gaan. Het is leerzaam en er is ruimte om te netwerken. En hoe meer mensen je leert kennen, des te meer je netwerk zich uitbreidt.  En hoe groter je netwerk, hoe groter de kans dat er een potentiële opdrachtgever bij zit.

Deze ervaring heeft me volop geïnspireerd. Mijn hersenen draaien overuren en ik ben nog enthousiaster over het ondernemerschap, dan voorheen.  Dat is niet verkeerd, integendeel. Alleen is het teveel informatie om in een alinea te beschrijven, laat staan een paar zinnen.

Daarom laat ik het voor nu even bezinken en kom hier snel op terug.

Want, inspiratie genoeg…inspiratie-twitter