Ondernemerschap en geld creëren

Geld is onmisbaar als werknemer en als zelfstandig ondernemer. Als werknemer krijg je wekelijks of maandelijks je loonstrook. Je werkt hier hard voor en bent blij dat dit wordt uitgekeerd op je bankrekening. Soms is geld je enige drijfveer wat je op de been houdt, omdat het werk zelf geen uitdaging (meer) is. Wanneer dit het geval is, neemt de kans toe dat je het werk met steeds meer tegenzin uitvoert. Dat kost steeds meer energie en kan het ertoe leiden dat je uiteindelijk geen energie meer over hebt. Stress vanwege je werk is nergens goed voor. Door stress kunnen er stoffen vrijkomen die het vermogen tot oordelen en je geheugen aantasten. Het PKC (een eiwit), cortisol en corticosteron (hormonen) zijn maar een paar van de stoffen waarvan een effect op het geheugen wordt vermoed. Deze stoffen worden tijdens normale stresssituaties in het lichaam vrijgemaakt, maar als je doorlopend onder spanning leeft, blijven ze soms te lang in je lijf. Dat kan leiden tot aantasting van het geheugen.
(bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/109057-houd-je-hersenen-jong-wat-moet-je-hiervoor-doen.html0)
Er zijn dan twee opties mogelijk; Je kiest ervoor om minder te werken, of om ander werk te zoeken wat je minder energie kost.
Wanneer je minder gaat werken, zal je loonstrookje ook omlaag gaan. Dat is wellicht niet waar je op zit te wachten, maar daardoor wordt je wel een vrijer mens. En bestaat de kans dat je weer opbloeit en meer van andere dingen kunt genieten. Balans is hierbij het sleutelwoord. Makkelijker gezegd dan gedaan, want we willen niet opgeven of eraan toegeven. Besef echter dat er een jij is en die mag niet vergeten worden!

Als je een andere baan vind, zit je in een nieuwe omgeving. Deze nieuwe omgeving kan jou weer doen opbloeien, zowel in persoonlijke als in professionele zin. Je leert nieuwe mensen kennen met wie je een band opbouwt. Als je niet goed bent in leggen van sociale contacten, is dit een goede leerschool. Je bent namelijk opgescheept met collega’s waardoor je gedwongen bent om contact te leggen.
Je krijgt te maken met andere, voor jou onbekende vaardigheden waardoor je nieuwe competenties ontwikkelt. Nieuwe kennis opdoen is altijd goed, want dit prikkelt de hersenen waardoor je voorkomt dat je dingen gaat vergeten.

Geld alleen maakt niet gelukkig, het gaat erom hoe jij je ontwikkelt en wat dit voor invloed heeft op je emotionele bankrekening.

Ben je zelfstandig ondernemer, dien je zelf geld te verdienen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Als je net als ik, net bent begonnen met ondernemen moet je creatief zijn. Ik werk er nu ook nog naast en mijn ervaring is, dat deze combinatie me steeds zwaarder valt. Een manier om een geldstroom te creëren, is de aanvraag van een subsidie. Een extern bureau gaat alle subsidies natrekken en bekijken waar ik recht op heb. Dit onderzoek kost 325 euro exclusief BTW en wordt uitgevoerd door het bedrijf Subsidie netwerk. (www.subsidienetwerk.nl)

Wanneer het onderzoek positief resultaat heeft, kan dit bedrijf de aanvraag realiseren. Je zit hier echter niet aan vast en mag de aanvraag ook via derden realiseren. Wanneer de aanvraag niets oplevert, wordt het geld teruggestort.
Ik heb een drietal projecten ingediend en op basis daarvan is het onderzoek nu gaande. Het rapport zal het uitwijzen en uiteraard ga ik dit hier beschrijven. Omdat ik niet alleen van subsidies afhankelijk wil zijn, blijf ik andere manieren vinden om geld te verdienen. Hoe ik dat doe en welke dat zijn, komen jullie snel genoeg achter. Het smaakt in elk geval naar meer!