Perfecte pannenkoekjes

Ken je dat? Die lekkere trek in iets zoets tijdens je lunch, maar je hebt even geen zin in een boterham met honing? Ik had al een tijdje een recept in mijn hoofd, maar er was steeds geen goed moment om het uit te proberen. Tot vandaag. En ik heb er geen spijt van! Ik had het recept van iemand gehoord en wou voor de exacte bereiding nog even op internet kijken. Want dit recept is inmiddels overal wel te lezen. Het zijn bananenpannenkoekjes en je kunt ze als ontbijt en lunch eten. Supergezond en toch proef je de echte smaak van pannenkoek met een vleugje omelet. Deze pannenkoekjes zitten vol eiwitten en koolhydraten en ideaal voordat je gaat werken, sporten of gewoon een rustig dagje hebt.

Ik zou ze echt op elk moment van de dag kunnen eten, want ik ben echt verslaafd geraakt aan deze pannenkoekjes.

Hoe maak je het?

PhotoGrid_1420210819545

  • 2 eieren
  • 1 banaan.

Je pureert de banaan en doet de eieren erbij en roert het met de garde tot een glad geheel. Je zet de koekenpan op het vuur en voegt kokosolie of wat olijfolie toe. Je schept met een soeplepel een lepel beslag in de pan. Vervolgens keer je het pannenkoekje na anderhalve minuut om. Niet langer, anders branden ze aan en dat is zonde. Wanneer ze aan beide kanten mooi gaar zijn en het beslag is er doorheen, ben je klaar om ze op te eten. Garneer het met wat kaneel, agavesiroop, kokosrasp of aardbeien. Echt verrukkelijk!

Smakelijk eten.