Regisseur van je toekomst

 

Buiten is het mooi weer, de zon schijnt en ik hoor vogels fluiten alsof het lente is. Ik sta op het station en ben op weg naar een bestemming. Zodra ik de trein instap, slaat de zonnige stemming om, in een voor mij onbestemd gevoel. Een steward is bezig met het uitschrijven van een boete aan een reiziger. De reiziger is hier allesbehalve blij mee en probeert de situatie te redden waar dat nog mogelijk is. Het enige mogelijke is, dat de reiziger in verzet gaat op het moment dat hij de boete thuisgestuurd krijgt. De reiziger voelt zich duidelijk niet prettig, want hij is ook net ontslagen. De steward neemt het ter kennisgeving aan en overhandigt het bonnetje aan de reiziger en zet zijn route voort.PhotoGrid_1419945377812

De reiziger besluit om van zijn meegenomen broodjes te eten. Het is een boterhamzak vol. Zouden dit broodjes zijn die hij deze ochtend heeft gesmeerd? Het lijkt erop dat hij niet op dit ontslag heeft gerekend. Ik merk dat hij af en toe zijn blik afwend en observeert hoe ik naar het beeldscherm van mijn laptop tuur. Ik ben me aan het voorbereiden op een mooie opdracht die eraan zit te komen. Wanneer ik hier over nadenk, is onze situatie een verschil van dag en nacht..

Dan wordt de eindbestemming aangekondigd. Ik pak mijn bagage en de reiziger steekt een sigaret in zijn mond. De deuren gaan open en we vervolgen elk onze eigen weg. De reiziger steekt de sigaret op en ik wacht op een andere trein. De trein die mij brengt naar familie en zijn sigaret die heb een boete kan opleveren. Wie zal het zeggen, het is voor beide een moment van de dag. Een moment die je verder brengt in het leven. Het brengt mij een nieuwe opdracht, de reiziger een baan of een nieuwe boete…


Feit blijft dat je alles zelf in de hand hebt en invloed kan uitoefenen op de situatie.

Het onbestemde gevoel in de trein bleek een inspiratiebron te zijn voor een fragment die zojuist met jullie is gedeeld. Een fragment waarna je alles zelf weer mag invullen.

Want daar bestaat het leven uit: Je bent regisseur over je eigen leven, vul het in naar je behoeftes, waarden en normen en je krijgt wat je toekomt..