Spaghetti met kip en courgette om je vingers bij af te likken (en de tafel nadat je hebt gegeten)

Wanneer je op zoek gaat naar een gezond,goedkoop en simpel gerecht, zijn er keuzes te over. Je kijkt op internet naar een geschikt recept. Je komt tot het besluit dat internet vandaag niet jouw beste vriend is. Je ziet in de provisiekast dat er nog genoeg spaghetti ligt. Je hebt zin in kip en courgette. Als het kan met een pakjes-loze tomatensaus. Je kijkt in de koelkast. En daar liggen tomaten, courgette en kip. Tadaa! Het recept spaghetti met kip en courgette is geboren.

Om dit creatieve recept tot een succes te laten slagen, is er meer nodig. Knoflook. Check. Sjalotten. Check. Kruiden. Check.  Alles heb je in huis om een lekkere pasta te bereiden.

spaghetti met kip en courgetteIk zet de ingrediënten van deze spaghetti met kip en courgette nog een keer op een rijtje:

2 sjalotten fijngesneden

1 teentje knoflook flinterdun gesneden (uitloop eruit halen) en 10 minuten laten rusten.

500 gram tomaten in acht parten gesneden (stokjes verwijderen)

half bolletje buffelmozzarella in stukjes gesneden

2 stukken kipfilet in blokjes gesneden( haal de pees eruit)

200 gram biologische volkorenspaghetti

1 courgette in gelijke plakken gesneden

pepermolen

zoutmolen

koriander

peterselie

marjolein

oregano

2 laurierbladeren

olijfolie

 

Heb je alles opgeschreven om naar de winkel te gaan? Of heb je alles al in huis? Geluksvogel! Ik ga je nu precies vertellen hoe je dit recept, spaghetti met kip en courgette moet maken.

Verhit een hoge  pan met goede olijfolie. Tip: De groene fles van de Aldi.

Je fruit eerst de knoflook samen met de sjalotten aan. Dit doe je gedurende 5 minuten op laag vuur.

Vervolgens doe je de tomaten erbij en laat dit een half uur lekker pruttelen. Roer wel regelmatig, want anders krijg je aangebrande tomaten en een aangekoekte pan. Breng het water voor de pasta aan de kook. ( Dit gaat het snelste zonder zout toevoegen en met deksel op de pan)

Ondertussen ga je de kip bestuiven met zout, peper en koriander. Neem hiervoor lekkere zeezout en een pepermolen, want met platte zout en peper verpest je de smaak van de kip. Jozo is voor op straat, wanneer het vriest.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en wanneer de olie goed heet is, doe je de kip erin. Lekker aanbakken en vervolgens 10 minuten op lager vuur door laten garen.

Kijk hoe lang de pasta moet koken en houdt dit krap aan. Anders krijg je snotterige spaghetti. Doe de pasta in de pan en zet de kookwekker op de juiste kooktijd. Strooi de overige kruiden bij de kip en roer het om. De tomaten zijn inmiddels goed doorgekookt en klaar om in een keukenmachine te gooien. Pureer het tot een gladde saus.

Leg de plakjes courgette in de grill, zo`n 5 minuten.

De kookwekker gaat af en dat betekent dat het tijd is om de pasta te proeven. Als hij nog iets te hard is, laat het dan nog even koken. Blijf regelmatig proeven tot hij ‘al dente’ is.  Giet de pasta af, want de gast wacht op de pasta en de pasta wacht niet op de gast.

Doe de pasta terug in de pan en giet de tomatensaus erbij. Even roeren en verdeel dit over twee borden. Drapeer de mozzarella over de pasta en leg daar de plakjes gegrilde courgette op en daarna de kip. Zorg dat het wat vlak ligt zodat de kip er bovenop blijft liggen. En klaar is Kees met spaghetti met kip en courgette!

Doe de kaarsen aan en het licht gedempt en wees verzekerd van een heerlijk maal, om je vingers bij af te likken!

(En de tafel, als je klaar bent met de spaghetti.)