Tinder en Happn: Ja of nee?

 

 

 

 

Tinder of Happn: Ja of nee?

 

Je kent het wel: Je ontmoet iemand en denkt: Hey jij bent leuk. Meestal is dit eerst op basis van voorkomen en uitstraling.

 

 

 

 

Je raakt in gesprek en verhip, je betrapt jezelf erop dat dit wel een heel leuke gesprekspartner is. Niet gewoon leuk, maar extra leuk. Het toefje slagroom op de taart, die het iets specialer maakt. Helemaal niet erg, behalve als je ontdekt dat hij of zij bezet is. En het lijkt wel altijd zo te zijn dat bezette mensen bij voorkeur altijd de leukste zijn.

Alsof er op hun voorhoofd staat geschreven: Kies mij, ook al ben ik bezet!

 

Heel vervelend, vooral omdat ze dit nooit direct aangeven en het zo overduidelijk is dat ze met je aan het flirten zijn. Shame on you! Hoe durf je? Je weet hartstikke goed waar je mee bezig bent, om ons de vrijgezelle mensen een beetje het hoofd op hol laten slaan. Wil je soms goed in de markt liggen? Bevestiging krijgen, of ben je stiekem toch niet zo gelukkig in je huidige relatie? Pff, tot zover mijn frustraties.

Ik denk wel dat het vaak zo is, dat mensen niet gelukkig zijn in hen huidige relatie maar niet durven te breken. Dit is een heftige uitspraak, maar ik weet waar ik over praat. Zelf heb ik tot twee keer toe in een relatie gezeten, waarin ik niet gelukkig was en toch probeerde om er iets van te maken.

Ik moet er wel bij vermelden dat dit pas aan het einde van de relatie was. In het begin was ik reuze gelukkig en hoefde ik niets van andere mensen te weten, in mijn geval andere jongens. Ik keek niet naar andere mannen en zag alles door de welbekende roze bril.

Bleef dat altijd maar zo, het lijkt me zo lekker om niet continu je nek te hoeven te verdraaien. Of het gevoel hebben dat het gras aan de overkant groener is. Het lijkt me heerlijk dat je gewoon in een relatie zit, waarvan je weet dat die goed zit. Sowieso is het een kwestie van vertrouwen. Want hallo; Genoeg leuke mannen hoor en ik heb natuurlijk mijn ogen ook niet in mijn achterzak zitten. Maar vertrouwen; dat is de basis. En ik denk door gebrek aan zelfvertrouwen, het vertrouwen ook minder groot is in een relatie. Tja en dan heb je de rapen gaar!

Waar ik nu op doel: Ik ben niet op zoek, want ben best gelukkig in mijn eentje. Als ik iemand zie, is het vaak iemand die bezet is. Je weet dat die bezet is, maar ik kom er niet aan. Ja alles kan kapot, hoor ik wel eens. Ja, toedeledoki. Doe eens even niet. Slecht voor je karma en zo. Waarom zou je dat willen? Geen optie dus, dikke vette pech voor mij.

Wel zit ik sinds kort op Tinder en Happn….

Tinder vind ik eigenlijk echt waardeloos; Je hebt 100 matches te pakken, maar 90% houdt zijn lippen stijf op elkaar. 5% begint direct over daten. Zo van: “Hey lekker ding, wanneer kom je langs? Je hebt zo`n mooie uitstraling”. Ja tuurlijk, uitstraling in mijn blouse zeker..

En dan die andere 5% zegt direct dat je de vrouw van zijn dromen bent, of denkt nadat je hem kort (ik zeg 5 luttele minuten) gezien hebt, teveel van hem verschilt. Hoe dan?

Happn vind ik persoonlijk nog de beste uitvinding en daar lopen nog wel leuke exemplaren rond, die ook echt wat te vertellen hebben. Waar ondertussen complete briefwisselingen plaatsvinden. Diepgang lieve mensen. Daar hou ik van. Mijn vader had altijd een mooie uitspraak en ben ik het roerend mee eens:

Van een mooi bord kun je niet eten.

En zo is het ook. Een leuk hoofd is mooi, maar de inhoud is wat telt. Want daar moet je het mee doen. Elke dag pizza gaat ook vervelen.  Of dag in dag uit, het hele jaar door, hetzelfde boek lezen. Want je weet hoe het afloopt. Hoe het op Tinder afloopt? Dat gaat net als een plant; Als je te weinig water geeft, gaan ze dood. En ik ben niet van plan om nog langer water te geven. Wat Happn betreft is een ander verhaal.

Hoe dat verhaal afloopt, weet ik zelf ook nog niet. Niet alle hoofdstukken zijn daar nog van geschreven, dus word vervolgd..