Waarom internet onmisbaar lijkt te zijn.

Belofte maakt schuld. En het levert wat op.  Helemaal als jij en ik er beter van worden. Ik ben ervan overtuigd dat ik door het starten van deze weblog, mensen een plezier kan doen. En daarmee doe ik mezelf ook weer een plezier mee. Je kunt het wederkerigheid noemen of gewoon een leuk tijdverdrijf. Wanneer je mijn weblog wilt lezen, heb je echter wel toegang tot het internet nodig. 94 procent van de inwoners in Nederland, maakt gebruik van internet. Dit is een middel wat niet meer weg te denken is in ons land. Je bent pas een uitzondering wanneer je geen internet meer hebt. Internet wordt gebruikt voor diverse doeleinden. Denk maar eens aan kennis vergaren,berichten delen via social media kanalen en het consumeren van goederen. (www.marketingfacts.nl)Nog belangrijker, is dat internetondernemers afhankelijk zijn van werkend internet.

Het is noodzakelijk om te hebben, fijn om zelfstandig te zijn en een onmisbare bron van inkomsten voor veel mensen.

Stel je de volgende gedachte eens voor: Op een dag werkt internet niet meer, voor niemand. Wat gebeurt er dan met alle ondernemers en de rest van Nederland? We zijn in rep en roer en weten niet meer hoe het verder moet. Het is een primaire levensbehoefte geworden, net als zuurstof, eten en onderdak. Een zekerheid valt weg en dat maakt je onrustig. Heel vreemd, want twintig jaar geleden was het de normaalste zaak van de wereld om geen internet te hebben. Het is de revolutie van de technologie wat het onmisbaar maakt. Gemak dient de mens en wanneer we eenmaal aan iets gewend zijn, kunnen we er moeilijk zonder.

 

Ik ben blij dat het overgrote deel van Nederland over internet beschikt, want dat levert mij weer meer volgers op. Ik heb echter drie weken lang zonder dit medium moeten doorstaan, waardoor ik niets heb kunnen schrijven. Het voelde als een groot gemis en merkte dat mijn ontwikkeling hierdoor op een laag pitje heeft gestaan.

Mijn bedrijf heeft hier onder te lijden gehad en ik kan je een ding verzekeren; Dat voelt als falen. Mijn bedrijf Hokjesdating is gericht op internet en en klanten kunnen ons via de email en chat bereiken. Vanwege het ontbreken van internet, heb ik geen interactie met de klant gehad en lag het email verkeer stil. Mijn partner heeft weliswaar deze taak op zich genomen, maar je wilt als ondernemer ook betrokken zijn en blijven in het bedrijf.

Want door betrokkenheid, zie je wat er gebeurt en blijf je scherp.

Toen ik gisteren achterstallig werk heb ingehaald, bloeide mijn passie voor het ondernemerschap weer direct op. Ik zag een groei in Hokjesdating en ook mijn weblog werd goed bezocht op het moment dat ik niets heb geschreven. Het gemis van internet is dus ergens goed voor geweest.

Hoewel het voor mij als ondernemer onmisbaar is, kan ik het privé wel missen. Op momenten dat ik mezelf een moment van bezinning gun, ben ik niet met internet bezig. Geen social media en geen gesurf op het internet. Liever lees ik een boek of kijk ik een film. Probeer het ook eens en je zult merken dat je minder moe en meer met je omgeving bezig bent. Je bent fitter doordat je minder informatie verwerkt. Ook is het niet goed voor je lichaam om continu achter de computer of telefoon bezig te zijn. Je ontwikkelt RSI en kan chronische klachten veroorzaken. Wees meer met je omgeving bezig, want er is genoeg moois om van te genieten. Vind een balans wat bij je past en je zult merken dat jij het ook kunt!

Maar voor nu, nog even deze weblog posten en dan is internet onmisbaar!