Zomerse pasta met tonijn

Soms heb je van die dagen dat je niet weet wat je moet eten.  Dan koop je wat ingrediënten bij de supermarkt en hoop je op een succes. Het kan altijd mislukken, maar dan heb je het zelf verzonnen recept in elk geval geprobeerd.

Zomerse pasta met tonijn heb ik bedacht door zelf de ingrediënten bij elkaar te zoeken en dan maar kijken wat er gebeurt als het op je bord ligt. Nou, het was een succes!  Het is een heerlijk gerecht en je eet het als tapas. Ideaal voor in de zomer, omdat de pasta bij het opdienen al wat afgekoeld is. Hierbij de ingrediënten op een rijtje:

Voor twee personen:

  • 2 blikken tonijn op olijfolie
  • 400 gram tomaten
  • paprika
  • 1 eetlepel kapperappeltjes
  • 1 eetlepel zwarte olijven
  • peper
  • zout
  • citroensap
  • ijsbergsla
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • schelpenpasta, hoeveelheid naar  eigen behoefte

 

Zomerse pasta met tonijn

Zomerse pasta met tonijn

Bereidingswijze van zomerse pasta met tonijn

Zet het water aan de kook en kook de pasta volgens aangegeven kooktijd. Daarna laat je het tonijn uitlekken en schept dit in een grote kom. Vervolgens snij je de tomaten in vier parten en snijd het hout en vruchtvlees eruit. Vervolgens snij je het in kleine blokjes. Daarna snij je de paprika in twee parten en ontdoe je het van de zaadlijsten. Snij het in kleine stuken en voeg zowel het tomaat als paprika toe aan de tonijn. Snij de kapperappeltjes in kleine ringetjes en haal de steel eraf. Snij vervolgens de olijven in stukjes en voeg dit toe aan de tonijn. Breng het op smaak met citroensap, zout en peper en meng het geheel goed door elkaar.

Maak nu de borden op met ijsbergsla en giet de olijfolie en balsamicoazijn erover heen.  Giet de pasta af en leg ze op een plank. Vul de schelpen met tonijn en…et voila; Zie daar je zomerse pasta met tonijn! Omdat de schelpen van redelijk formaat zijn, mag je dit lekker met de handen eten. Ik heb deze pasta bij La Familia in Duitsland gekocht. Wellicht is deze pasta van het merk ‘Kattus’ ook in Nederland verkrijgbaar.

Drink er een lekker glas witte wijn bij en je diner kan niet meer stuk!

 

Buon appetito!